Halmstad Golfarena

Att träna golf innebär ofta många timmars spel varje dag, även under vintersäsongen då många slipar på tekniken inomhus.  Martin Siljegård, vd för Halmstad Golfarena berättar hur man planerat för att få miljön och ljudnivån så behaglig som möjlig.

– När vi byggde hallen ville vi skapa en miljö där idottare och tränare skulle vilja tillbringa många timmar. Både coacher och spelare talade om vikten av att miljön känns behaglig så vi bestämde ganska snabbt att gå ”all in”.

– Vi har fått väldigt positiv feedback, både av amatörgolfare som av svenska landslaget när de var här senast. Coachen Niclas Fasth och puttningsdoktorn(!) Jon Karlsen hyllar den varma känslan och den sköna akustiken som de menar krävs för att hålla koncentrationen uppe under långa pass med många personer, berättar Martin.

Innertaket spelar i en helt egen liga med sina långa paneler av ljudabsorbenter klädda i mörkgrå textil. Längs ljudabsorbenterna löper LED-slingor som går att styra för att efterlikna exempelvis skymning eller i olika färger för ett mer kreativt uttryck.

– Götessons Design Group har hjälpt oss till en ny nivå. Lokalen är otroligt avslappnad, nästan som att vara i en ombonad hotellmiljö. Den har blivit så populär bland golfarna att vi till och med har använt den som konferenslokal, avslutar Martin Siljegård.

No items found.

Intresserad?

Förmodligen har du egna partners som behöver vara med och fatta beslutet. Tryck på knappen och skicka Club of Sports vidare.

Inspirera en kollega!