Ljudabsorbenter

Vare sig det gäller bollträffar eller rop till lagkamraten kommer de allra flesta sporterna ge ljud ifrån sig. Ofta görs misstaget att man inte prioriterar ett sätt att ta hand om ljudet. Samtidigt kan vi konstatera att ljudmiljön är en otroligt viktig faktor för trivseln i anläggningen.

Vi har dessutom kunnat se svart på vitt hur trivseln (tack vare bra ljudabsorption) går hand i hand med beläggningsgraden.

Unikt material

Ett av de främsta ljudabsorberande materialen vi använder är EcoSUND. Mycket går att säga om EcoSUND – som att det tillverkas i Sverige och består till 50 % av återvunna PET-flaskor – men den största produktfördelen i en sporthall är dess sammanhållning. EcoSUND släpper nämligen inga fibrer, och håller sig därför intakt även om det träffas av en hård boll.

Tack vare att det inte släpper några fibrer hjälper EcoSUND till att hålla luften ren. Faktiskt så ren att materialet även används i operationssalar.

Ljudabsorbenter i förklädnad

Vi kan sätta absorbenter i taket både i samband med konstruktionen av en hall eller byggnad, och vid renoveringen av äldre tak då vi arbetar runt befintliga fläktar och belysning.

Men en ljudabsorbent kan vara mycket mer än så. Till exempel gör vi stora printar att hänga runt banorna – inspirerande motiv, stolta sponsorer eller reklamannonser – som i själva verket är tryckta ljudabsorbenter.

Våra ljudabsorbenter tillverkas och levereras av Akustikmiljö som är en del av Götessons Design Group. Se filmen om dem nedan:

No items found.

Intresserad?

Förmodligen har du egna partners som behöver vara med och fatta beslutet. Tryck på knappen och skicka Club of Sports vidare.

Inspirera en kollega!